מפגש תכנון בחיפה - תכנון מצעד הגאווה 2013 - 17.03.13

מפגש בחיפה
17.03.13 19:33
משתתפים: מוני, תדהר, שירלי, יעל, רעות, אורי, עופר, עמרי, אסף, לינור, שי.
שירלי מקריאה את מסקנות השנה שעברה. דיברנו על כך שהמצעד יהיה בהדר, רצינו להאריך את המסלול. זה לא יהיה מצעד הפגנתי מול העירייה. שיוויון, קהילה וסובלנות. בונים קהילה. נדון שוב בתאריך של ה-21.06.13. לא דיברנו על ההפנינג, תכנים. אמרנו שיש בעיה לאירועי התרמה. יכול להיות שיש משהו בפורום החיפאי.
מוני: היתה לי פגישה עם הבוס שלי. העירייה מציעים תמיכה (רשות הצעירים והנוער). לא במצעד/הפגנה, אבל בתקציב פרסום. בנוגע להפנינג לפני או אחרי המצעד, הם ינסו לתמוך במה שאפשר בהתאם למצעד. הם הציעו שנעשה את זה במוריה, ביום חמישי. הם הציעו שנגייס מפיק משלנו, וכגודל התקציב כך נוכל להפיק את המסיבה. עבדנו בעבר עם גוף שנקרא אגף תרבות. בניגוד לעבר, הצעירים ונוער ישימו כסף. תחת סעיף חינוך ורווחה, תחת השם "גאווה".
תדהר: למדנו הרבה מהמסלול של השנה שעברה, ואנחנו צריכים להתחיל את ההפקה מיד אחרי פסח יחד עם העירייה. אם מישהו יעשה תעלול ברגע האחרון, נוכל תמיד להחליף את המצעד להפגנה.
אורי: המצעד של השנה שעברה היה מעולה והוסיף נראות ונתן תגובות מעניינות בהדר. אני חושב שהעירייה באה לחבל, הם ראו שהמצעד היה אקטיביסטי וזה רק משך עוד אנשים. המצעד צריך להיות על פוליטיקה, על שיוויון זכויות. האווירה שבה אנחנו נכנסים בחודשים הקרובים יכולה להגביר את האפקט של המצעד. אני מציע שלא ימרחו אותנו בשנת בחירות.
לינור: יש אנשים שלא הגיעו למצעד של השנה שעברה בגלל שהוא היה אקטיביסטי מדי. יכול להיות שנאבד עוד אנשים מהמרכז אם נהיה באותו יום של אשדוד.
עופר: צריך לפי דעתי לשמור את המיקום בהדר, הדר צריכה להיות המיקום של הקהילה הגאה. הרצל הוא רחוב של מצעדים.
מוני: מיקי מרשות הצעירים רוצה שיגיעו אלף איש, ועוד הרבה לא להט"בים.
לינור: למצעד של אלפי אנשים יש אימפקט עצום.
יעל: המסר שאנחנו צריכים לתת זו קהילה חזקה ועם נראות גדולה.אם נוסיף לא להט"בים זה יחליש אותנו.
אסף: האם לא כדאי לשים את מטרות המצעד להשגת בית לקהילה בחיפה? נוכל לספור אנשים, להראות מאיפה הם באים ומה הצרכים העירוניים שלהם, ולמול 3000 איש העירייה תוכל לתת הקצאה.
מוני: ההצעה הראשונה היתה ים. אמרנו לא. ואז הוא אמר למה לא מוריה, למען נראות? הם הבטיחו לתמוך גם שם וגם בהדר, אבל בהדר יהיה פחות תמיכה.
תדהר: אני חושב שהגישה של מרכז הצעירים היא לקיים קהילות בבתיהן, אז צריך שישי משהו גם בהדר.
לינור: אנחנו, האקטיביסטים, מעדיפים להיות בהדר, מעדיפים להיות מחאתיים. במרכז הכרמל יש אוכלוסיה אחרת, שאולי יאהבו יותר מצעד חגיגי.
עופר: כל הפעילות של הפורום החיפאי היתה בהדר.
לינור: כל החברות מלבדי גרות במרכז הכרמל.
(יש דיון על מסיבת גאווה בחמישי בערב לעומת מצעד בשישי).
מוני: אפשר לגייס מפיק. זו ההצעה של העירייה.
תדהר: יש לי מפיק שעבדתי איתו בעבר. התקציב שלו הוא בסביבות 15% מתקציב האירוע. אירוע של מיליון ש"ח לא דומה לאירוע של אלפיים ש"ח.
מוני: כנראה התקציב הוא כמה מאות אלפי שקלים.
לינור: האם יסכימו לתת תקציב למסיבת רחוב בהדר?
מוני: לא, התקציב מאוד מצומצם.
תדהר: אם תשלב את אגף התרבות התקציב הרבה יותר גדול.
יש הצבעה:
רעות: לא משנה לי מוריה או הדר, אני חושבת שזה תרגיל בחירות לשלב את העירייה. מה יתרום לנו יותר?
אורי: צריך ללמוד מהדברים הטובים של השנה שעברה, שישי, הדר, אופי מחאתי מול העירייה. כך מגדיל את המצעד ונוסיף עוד אנשים. יש מסורת של מצעד מחאתי. אני חשדן כלפי העירייה. יש לי חשש שזה תרגיל.
לואיס: הדר. אנחנו עדיין לא שם. יש ערך פוליטי רב במצעד הפגנתי.
יעל: לקיים את המצעד בהדר. העירייה משתמשת בנו לקדם את האג'נדה הפוליטית שלהם, משתיקה אותנו ב"לחם ושעשועים". אפשר לבנות את הקהילה. אם נשמור על הדר כמסורת זה יתפוס תאוצה. הקהילה לדעתי לא מוכנה להפנינג.
שירלי: הדר. אני חושבת שיש חשיבות למסורת. להמשיך את המצעדים בהדר. לחיפה אין מרכז. אני לא מתחברת לעניין של מול העירייה. נבקש שיתוף פעולה, לא נפגין מול העירייה, נפגין בעד מדיניות וזכויות.
מוני: אני חושב שצריך לעשות את זה איפה שיתנו הכי הרבה כסף – מוריה. זה יותר נראות ציבורית. אם נרצה לחזק את הדר כגאה, אז אפשר לעשות את זה בהדר. אם היו לנו הפגנות יומיומיות זה לא כמו הפגנה פעם בשנה. נראה לי שהפעם יהיה אותו הדבר.
שי: הדר. לא מחאתי, צריך להיות מצעד של נראות. לא היה אפקטיבי, אולי היה סימבולי. אפשר לסיים את זה בגן בהפנינג יפה. מול העירייה הסגורה זה לא פרקטי.
לינור: בגדול, אחרי השנה שעברה לדעתי המצעד לא היה כיף, אני רוצה לעשות מצעד כיפי. אם אין לנו תקציב מהעירייה אי אפשר להפיק אירוע. צריך לראות מה יש לנו בידיים. לא נוכל להפיק אירוע אם אין לנו כסף, עדיף מחאה. אני בעד מסיבה. אם העירייה מפיקה את זה מההתחלה ועד הסוף מוריה זה טוב. אם לא, הדר. אולי שילוב – נאומים בהתחלה, הפנינג בסוף.
אסף: צריך להיות מצעד גדול, אבל בחסות הקהילה ובמימונה.
עמרי: כמו שאסף אמר, אני בעד מצעד עם אג'נדה. אם בונים מצעד עם מטרה מסויימת זה הדבר הכי נכון לעשות. יהיה מסר. הדר, קהילה.
עופר: צריך למצב את הדר כרובע גאה. כמו בהרבה מקומות בעולם צריכים מקום בעיר שיהיה גאה. נהניתי מהמצעד בשנה שעברה. לא נלך דרך העירייה השנה. פחות מחאתי.
תדהר: מה שעשינו שנה שעברה – המצעד הגיע לרחבת העירייה והיה הפנינג בנפרד. לא להביא את המצעד לקופה של בית עסק. אני בעד הדר, ולתת הזדמנות לעירייה ולהכין את התשתית לשיתוף פעולה. כך אני יכול לעזור כבית עסק שנמצא פה. פה יש דלגים תלויים, אני מזוהה כעסק גאה. זה ההפנינג של אחרי המצעד. המצעד המחאתי-פוליטי יהיה עד השעה 14:00, ואחרי זה יהיה הפנינג מסחרי.
מוני: צריך ללכת לקטע המסיבתי, אם זה בהדר. העירייה תתמוך בנו ברמה התקשורתית.
יש דיון על תאריך. הוחלט על ה-21.06, עשר בבוקר. ללא תמיכה של שישה צבעים. אין לחיפה בעיה להיות מול המצעד של אשדוד.
יהיה הגברה לאירוע, נארגן אוכל. יש הוצאות על להקה. הגברה ומעט תאורה היה הצעת מחיר של 6,000 ש"ח. אולי 2,000 ש"ח פחות באור היום. אם נשחרר את הרסן המסחרי ויהיה כאן ברחבה דוכנים ופעילות מסחרית, יש לי אינטרס שיהיו כאן הרבה אנשים.
אם יהיה אירוע ברחבה, תדהר יפיק את האירוע. מתאר את אירועי העבר. ערן טובול תרם את הסט בשנה שעברה, וערן טובול הסכים לעשות DJ למצעד. אולי יהיה רכב עם מוזיקה ניידת.
עופר/אורי: מסר המצעד – חיפה צועדת לשיוויון זכויות. מסר הסופ"ש – בונים קהילה גאה.
תדהר: אולי יהיה סוף שבוע מאורגן או חצי מאורגן?
מוני: צריך מפגש תכנון נוסף לבנות את הסופ"ש. שבוע הבא. 24.03.13 יום ראשון 19:30.
לינור: מה עם הסרט ג'ו ובל, שיוקרן בסינמטק? זה סרט לסבי ישראלי.
פגישה הבאה – 9.04.13 יום ג', שעה 20:00

פרסום תגובה חדשה

ערך מאפיין זה ישאר פרטי ולא יוצג באופן ציבורי.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • תגי HTML מותרים: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

מידע נוסף על אפשרויות מבנה קלט