פאנל בי-סטוריה קהילתית
60-40 – אדם ללו אלמוג
מאז אני זוכר את עצמי לא היתה בי העדפה כלפי הוא או היא. השישים ארבעים בא להצביע באחוזים על הנטיה שמתנדנדת להבנתי ולנסיון חיי. עוד בנעורי הכרתי את בת זוגי ומאז אנו שלובי-ידיים, הסיסמא שלנו היתה "'ואהבת לרעך לרעייתך כמוך" בה נמדדים מהות ומשמעותם של החיים היפים האלה. בהרצאה אספר על חיי וההיסטוריה האישית שלי כגבר ביסקסואל בנישואים פתוחים.
על המרצה: אדם-ללו אלמוג יליד 1940, נשוי עם ארבעה ילדים ו15 נכדים! פעיל בקהילה טרום הקמת האגודה. מתנדב במגוון מסגרות וחולם על בית אבות לקהילה הגאה.
ניצנים מוקדמים: ביסקסואליוֹת בירושלים של שנות ה-90 – דנה ג. פלג
בדצמבר 1994, או אולי ינואר 1995, זמן קצר אחרי שיצאה מהארון ראתה דנה בזווית העין מודעה סגולה בקפיטריה של רחל במדעי הרוח בהר הצופים. המודעה הדו לשונית הזמינה נשים לפגישה של "קבוצת נשים ביסקסואליות ולסביות". דנה תספר על הקבוצה, הראשונה כנראה בישראל שהתעקשה להיפגש בגלוי ולהיות חלק מהקהילה, שאז נקראה עדיין "הומו-לסבית", ובעיקר חלק מהקהילה הלסבית.
על המרצה: דנה ג. פלג כתבה את הטור הלסבי הראשון בארץ, במגזין "את", ואת קובץ הסיפורים "תאנים, אהובתי". יש לה MA בתולדות האמנות, בת זוג, בן וחתולה יללנית במיוחד. היא כותבת באתר "העוקץ" וב"חיים אחרים" וכשהיא לא אקטיביסטית ולא כל השאר היא גם מתרגמת לפרנסתה.
גיבושה של קהילה ביסקסואלית בישראל: מדוע דרושה "קהילה"? – אלעד ליבנה
ההרצאה תסקור את "השנים הקריטיות" בגיבושה של הקהילה הביסקסואלית בישראל: החל משנת 2004, עם הקמת הפורום האינטרנטי הראשון בארץ לביסקסואליות/ים וייסודה של תנועת ביסקסואלים בישראל, ועד לשנים האחרונות, עם הקמתה של תנועת פאנורמה. אציג אבני דרך משמעותיות, אירועים מרכזיים ומכשולים בולטים, תוך נסיון להתייחס לשאלה מי בכלל צריך "קהילה בי ופאנסקסואלית" ומדוע.
על המרצה: אלעד ליבנה הינו דוקטורנט באוניברסיטת בר-אילן, מרצה בבית הספר לפסיכולוגיה של המרכז ללימודים אקדמיים אור-יהודה ופסיכולוג העובד בעמותת "עמך", המרכז לתמיכה נפשית וחברתית בניצולי השואה ובני משפחותיהם. במהלך השנים העביר הרצאות וסדנאות רבות, בתוך קהילת הלהטבא"ק ומחוצה לה, בנושאים של גיבוש זהות ביסקסואלית, מחקר פסיכולוגי על ביסקסואליוּת ופסיכותרפיה אפרמטיבית (מאשררת) עם מטופלות ומטופלים ביסקסואליות/ים.
הקהילה הבי/פאן – מאיפה הגעת ולאן את הולכת? – שירי אייזנר
קשה להאמין שעד לפני שלוש שנים, כמעט ולא היתה בארץ קהילה ביסקסואלית/פאנסקסואלית. איך נוצרה הקהילה? מאיפה הגיעה ולאן היא הולכת? בההרצאה אספר על האירועים שהובילו להקמת ארגון "פאנורמה", וגם קצת על מה שקרה אחר כך (רמז: הן חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה, ואפילו הצליחו לארגן כנס!)
על המרצה: שירי אייזנר היא מקימת "פאנורמה – קהילה בי ופאנסקסואלית פמיניסטית". היא אקטיביסטית ביסקסואלית, פמיניסטית ומזרחית. חוץ מזה היא גם ג'נדרקווירית, טבעונית ואנרכיסטית. בימינו היא כותבת ספר על פוליטיקה ביסקסואלית, שיתפרסם בשנה הבאה בארה"ב.
משנות את החוקים – פאנל שבירת גבולות
כלים א-מיניים במערכות יחסים מיניות – גאיה שטיינברג
א-מיני הוא אדם אשר לא חווה משיכה מינית. על אף היעדר העניין במיניות, א-מיניים רבים מעוניינים במערכות יחסים אינטימיות או רומנטיות. אולם, מכיוון שסקס לוקח חלק כל כך משמעותי בשיח שלנו על מערכות יחסים, א-מיניים נאלצו להמציא סט חדש של כלים לחקור באמצעותם את מערכות היחסים שלהם. באופן מעניין, לא רק א-מיניים נתרמו משיח זה. אנשים מיניים רבים מצאו את הכלים הא-מיניים תורמים למערכות היחסים המיניות לחלוטין שלהן. בהרצאה אפתח צוהר לעולם הא-מיני, לחוויה הא-מינית ולכלים שמדוברים בקהילה הא-מינית עבור חקר מערכות יחסים.
על המרצה: גאיה שטיינברג, דוברת הקהילה הא-מינית הישראלית, פעילה באופן שוטף בתחום החינוך להבנה ולקבלה של א-מיניים. בשנים האחרונות מעבירה הרצאות שמטרתן הסבר על השיח הא-מיני, הקהילה הא-מינית והחוויה הא-מינית. כמו כן, התראיינה למספר כתבות בעיתונות המודפסת והמקוונת וברדיו במטרה לקידום מודעות לא-מיניות.
על מין, מוח ומגדר – פרופ' דפנה יואל
השאלה האם גברים ונשים שונים באופן מהותי מלווה את החשיבה האנושית אלפי שנים. מיתוס ההבדלים בין המינים לובש ופושט צורה, ומושפע בין היתר מהידע המדעי באותה תקופה. הגרסה העדכנית של מיתוס זה טוענת שחשיפה להורמוני מין בעובר משפיעה על התפתחות המוח וקובעת אם יהיה זכרי או נקבי. תפיסה זו נשענת על עדויות להבדלי מין רבים במבנה המוח ולהשפעה של הורמוני מין על מבנה המוח. בהרצאה אדון במיתוס זה על סמך הידוע לנו כיום ממחקרים בתחום חקר המוח והפסיכולוגיה, ואציע חשיבה חדשה לגבי מין, מוח ומגדר.
על המרצה: פרופ' דפנה יואל, ראש המגמה הפסיכוביולוגית בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל-אביב וחברת סגל בבית הספר סגול למדיע המוח. בעלת תואר ראשון במדעי הרפואה ותואר שלישי בפסיכוביולוגיה. חוקרת את המנגנונים המוחיים של התנהגות נורמלית ואבנורמלית. בשנים האחרונות החלה לעסוק גם בנושאים הקשורים למוח, מין ומגדר.
בין הגדרות: על זהויות ללא הגדרה – מרי נפו
מה הן אותן זהויות "לא מוגדרות" שמתקיימות בתוך ומחוץ לקהילה הלהטבא"קית? על זהויות ומערכות יחסים שמערערות את המחשבות הלינאריות שלנו בנוגע לזהויות והגדרות מיניות. אודות תופעה שכיחה ומודחקת של לסביות המאוהבות בגבר, או הומואים המאוהבים באישה. מבנה מערכת היחסים ביניהן, זהותם/ן וקבלתן/ם בחברה ההטרוסקסואלית והלהטבא"קית.
על המרצה: מרי נפו גרה בתל אביב ואקטיביסטית בעיקר בתחום הפמיניזם והמגדר. לאחר שנים של ביסוס וחקר המיניות העצמית, הגעתי למסקנה כי על פי ההגדרות המוכרות לנו, אני מוגדרת כלסבית אשר כיום מנהלת מערכת יחסים זוגית עם גבר. בעקבות השינוי בתפיסת המיניות והזהות העצמית שלי, התחלתי לחקור את התחומים האפורים והלא מוגדרים של ספקטרום הזהויות הביסקסואליות.
בי וטרנס: מלחמת הגדרות או מאבק משותף? – לילך בן דוד
אין כמעט האשמה נפוצה יותר נגד הביסקסואליות מאשר האשמת הבינאריה המגדרית, אבל רק לעיתים נדירות נבחנת ההאשמה הזו לעומקה. בהרצאה אעלה שאלות לגבי מצב הפוליטיקה הפנימית בין הקהילות הביסקסואליות והטרנסג'נדריות, ואנסה להציע בסיס למאבקים משותפים בעולם האמיתי, שעשויים להגיע אל מעבר לויכוחים המשמעות של מילים וזהויות.
על המרצה: לילך בן דוד היא פעילה פמיניסטית ביסקסואלית, טבעונית ואשה טרנסקסואלית.
פאנל גיקסקסואליות – יצוגי בי/פאן וחברותים במדיה
ביסקסואליות בשיר של אש ושל קרח – חתרנות או הגמוניה? – יותם ישראלי-נבו
"שיר של אש וקרח”, סדרת הפנטזיה שכתב ג'ורג' מרטין, היא אחת מהסדרות המשפיעות ביותר בקרב מעריצי הפנטזיה. אחד הנושאים השנויים במחלוקת ביותר בסדרה הוא יחסה אל מיניות. "שיר של אש וקרח" רוויה תיאורים מיניים, מרמיזות מעודנות ועד סצינות גרפיות מאוד. בהרצאה אבחן את הביסקסואליוּת בסדרה, ודרכה גם את היחס למיניות לא הטרוסקסואלית בסדרה. אשאל האם הסדרה משתמשת באופן חתרני בביסקסואליות, או שמא היא נופלת לראייה הטרונורמטיבית סטריאוטיפית. התשובה לשאלה זו תתקשר ליחסה של הסדרה לנשים ופמיניזם. [אזהרה: ההרצאה מכילה ספוילרים]
על המרצה: יותם היא קווירית באר שבעית ביסקסואלית גיקית שאוהבת מאוד את הרעים. כן, אני מעדיפה בהרבה את בית לאניסטר על בית סטארק.
"כולם ביסקסואלים": מדיה, סאבטקסט ופאנפיקשן – מלודי ברון
בהרצאה שלי אתן דוגמאות ואראה כיצד פאנפיקשן, יצירות ספרותיות שנכתבות על ידי מעריצות של סדרות טלויזיה, ספרות פופולרית ועוד, מאפשרות לדמויות שבמדיה המיינסטירימית המצויות בקטגוריה ההטרוסקסואלית השקופה להשתחרר דרך קריאה ופרשנות של הסבטקסט.
על המרצה: מלודי הינה לסבית-ביסקסואלית-קווירית-פמינסטית שמתפרנסת מעבודה בתאגיד רשע ומנכסת את התרבות הפופולרית בזמנה בהחופשי.
מבעד למסך: חיפוש אחר משיכה ליותר ממגדר אחד במשחקי מחשב – שירלי רויטמן
שירלי במסע לחיפוש אחר משיכה ליותר ממגדר אחד במשחקי המחשב האם ישנה, האם קיימת, האם נחוצה או שפשוט כולנו סוטים?
על המרצה: שירלי רויטמן – אמנית, ג'נדרקווירית, ביסקסואלית, פאנרומנטית, גייקית, גיימרית, מוזרה באופן כללי, שמנה, אוהבת חיות, וכרגע לא מתה על בני אדם.
פולי-טיקה – פאנל זהויות פוליטיות
אורטל בן דיין
נופלת בין הכסאות – זהות רוסית ימנית וביסקסואלית – ג'ניה קוזלוב
בי ופאן, שלא מתקבלות בקהילות שונות, מצאו להן "בית" בקהילה הביסקסואלית/פאנסקסואלית. אך הקהילות הגאות בארץ פועלות לפי מודל אמריקאי של גאווה, ובקהילה שלנו גם מודל רדיקלי של חיבור מאבקים. את מי משאיר המודל הזה בחוץ? מהי הביפוביה הכפולה בחייהן/ם של דוברי ודוברות רוסית? ואיך כל זה קשור לפוליטיקה ימנית?
על המרצה: ג'ניה קוזלוב היא בת 27 . במקור מאשקלון, כרגע מהמרכז. מפתחת קריירה, ספריית ענק, שלושה חתולים ומגלומניה מתפרצת.
פאנסקסואליות ללא גבולות – דן וג
איך מפרקים גבול? האם יש קשר בין פירוק גבולות המגדר לגבולות המדינה? אם תהיה אנרכיה מי תוריד את הזבל? האם בפוליסקסואליות יש פוטנציאל חתרני? ואיך כל זה קשור בכלל?
על המרצה: דןוג היא אנרכיסטית, קוויר, ג'נדרקוויר, טבעונית, זב"חניק, פמיניסט, מתנגד.ת-מגדר, רדיקלית, פלואידי, ג'נדר פלואיד, פאנסקסואל, ביסקסואלית, הומו-גמיש.ה, מתעבת גבולות, אקטיביסט, זועמת, לא נחמד, ג'נדר-בלנדר, סקס-פוזיטיבי, מפיל את הממשלה, מנפצת את הפטריארכה, ורסטילית, פוליאמורית, מתנגד לכיבוש, אנטי ציוני, אנטי-לאומית, פרו-פלסטיני, שמןה, קוויר-אנרכיסט.ית, אקו-אנרכיסט, בירומנטי, פאנרומנטית, הומו רומנטי.ת, ערבי, בדס"מי, תומךת BDS, דום, סאב, סוויץ', ונילי, מזרחית, אנרכה-פוליאמרית, אנרכה-ביסקסואל, סטרייטופוב, חתולאי, אמינית, מכור.ה לפייסבוק, פוץ, פלצן, פאנמוזיקלית, תלמ"האי, חובב מתמטיקה, הומו, לסבית, משבשת תרבות, אנטי-טכנוקרטית, חובב בננות, עצלןית, זללנית, בטלןית, פריגניסט, סקוואטר, חולםת בהקיץ, מכחיש תורת הקוונטים, שרבטן, בשלןית, אוסףת בקבוקים לפקדון ותומך בריבוי זהויות.
עם ק' או בלי ק' – על האינפלציה של זהויות וקויריות בצד – יוסףה מקייטון
זהות היא מכשיר רב עוצמה למאבק פוליטי, אבל זהירות, לפוליטיקה של זהויות יש מחירים והם באים לנשוך אותנו בתחת: מהותנות, עיסוק יתר ביצוג וכמובן שעל מנת ליצור הגדרה צריך להשתמש בהדרה. ההדרה יוצרת לפעמים עוד קבוצת זהות שולית שתובעת הכרה… וחוזרת חלילה. ננסה להמציא דרכים לתבוע משאבים ושיויון ללא שימוש בזהות ומוצרים מהחי, ובמקום זה נשתמש במרכיבים מתיאוריות קויריות וחומרים מהצומח. נגזים את פוליטיקת הזהויות עד אבסורד ונראה מה יקרה (להכין סמרטוט לח ואדום בצד למקרה של גלישה מהסיר).
על המרצה: יוסףה מקיטון, חברה בועדה לצמצום ההטרוסקסואליות, בנובמבר יהיה בת 39, ורסטילי/ת, פרופיל באטרף: מקווה לדוב, פריפריאלית, מעריץה של אווה אילוז, קופץת למסקנות.
סדנאות והרצאות יחיד
אנחנו על המפה? סוגיות חברתיות ופוליטיות של הקהילה הביסקסואלית/פאנסקסואלית – אלון צבעוני
ההרצאה היא הרצאת 'מבוא' לסוגיות בחייהם של ביסקסואלים ופאנסקסואליות. ההרצאה תציג מספר מושגים בסיסיים הרלוונטיים לקהילות ביסקסואליות ופאנסקסואליות, תדון ביחס החברתי כלפי בי/פאן ומקורותיו, וההשפעות של דיכוי חברתי על אנשים ביסקסואלים או פאנסקסואליות. אנסה לסקור מידע שנתפס בעיניי מהותי כדי להבין, לדון ולדבר ביסקסואליות/פאנסקסואליות.
על המרצה: דוקטורנט לפסיכולוגיה מחקרית באוניברסיטת תל אביב, אקטיביסט ביסקסואל ומתנדב בארגון חוש"ן. חושב ומרגיש, מקשיב ומדבר, מתלהט, מתלבט, מתלהב ומפשר.
מפגש קבוצתי של סיפורים אישיים – אלון יכין
אנו חברים לנטייה, שחווה הכי הרבה מחיקה, הדרה, ודיכוי. כל זה היה נכון גם בזמנים ומקומות אליהם מעגלי התמיכה של ההומוסקסואלים לא הגיעו אל רוב קהל היעד, ולא תמיד ברור איך זה עובד. במפגש הזה נעזר בדמיון מודרך, ופעילות קבוצתית כדי להעלות נקודות משמעותיות לסיפור החיים שלנו בהקשר זה, איך הגיעה אלינו ההחלשה, ועד כמה הפנמנו אותה. במפגש חלים כללי מרחב בטוח של סודיות והמנעות משיפוט.
על המנחה: אלון יכין עוסק במחקר בינתחומי לקראת תואר דוקטור במתמטיקה ומדעי המחשב, ובוגר לימודי פסיכודרמה במכון כיוונים, ביסקסואל בוגר שנה בקבוצת ההעצמה הביסקסואלית, דרומי במקור, ולא נוירטיפיקלי.
חינוך מיני: איך להיות מהמםת ולהשאר בחיים – דר גוטמן
כל מה שנוגע לחינוך מיני, ביסקסואליות נופלים בין הכיסאות. או שמניחים שאנחנו סטרייטיות ואז מציעים לנו קונדומים, או שמניחות שאנחנו הומואים ואז מציעים לנו קונדומים. בסדנא נלמד איך להנות מהמגוון העצום של אמצעי מניעה, נדבר על הסכמה ואיך ליצור לעצמינו סביבה מינית בטוחה, חיובית ומעצימה, ונשאל שאלות על גבולות, גוף, עונג, אינטימיות ומקומן בחיינו.
על המנחה: דַּר גוטמן היא סוטה מטונפת, ביסקסואלית אישית ופוליטית, פמיניסטית סקס פוזיטיב, בדסמ פוזיטיב, פוליאמורית ופיראטית. בוגרת טריה של הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון, הציגה בתערוכות שאלות על חינוך, ציבוריות ותרבות שמנסות למצוא תשובה באור וחומר. פעילה ב"בית ריק", קבוצה ירושלמית בין-תחומית הפועלת במבנים נטושים. ובעיקר אוהבת לשמוע את עצמה מדברת על מין.
סדנת סריגה פוליטית – נטע פריגן
מה הקשר בין סריגה ו-DIY לפוליטיקה? איך משתמשות במסרגות כדי לנתץ את הקפיטליזם והפטריארכיה? בסדנה נלמד סריגה פשוטה ושימושית להחריד, באמצעות מסרגה אחת (קרושה), וגם נראה איך סריגה יכולה לשמש כצורת מחאה פוליטית צבעונית במיוחד.
על המנחה: נטע פריגן היא סרגנית פוליטית בירומנטית ופמניסטית זועמת.
קובץ מצורף | גודל |
---|---|
flier-front3s.jpg | 370.79 ק"ב |
flier-back4s.jpg | 863.38 ק"ב |
פרסום תגובה חדשה